Έξυπνες στάσεις!

Έξυπνες στάσεις!

Το επιβατικό κοινό μπορεί πλέον να ενημερώνεται για τον πραγματικό – ακριβή χρόνο άφιξης του επόμενου λεωφορείου καθώς και για τις λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν την εκάστοτε στάση!

Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου ήδη εφαρμόζεται από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου ολοκληρωμένο σύστημα τηλεματικής και διαχείρισης στόλου.

Ειδικότερα έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα λεωφορεία του στόλου μας ειδικά μηχανήματα στα οποία το επιβατικό κοινό μπορεί να επικυρώσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο αλλά και την ηλεκτρονική κάρτα καθώς και να προμηθευτεί προσαυξημένο εισιτήριο.

Επίσης τα προαναφερόμενα μηχανήματα φέρουν ηλεκτρονικά συστήματα πλοήγησης (GPS) και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό για την επικοινωνία φωνής και δεδομένων με το κέντρο ελέγχου, ενώ έχει πραγματοποιηθεί και η εγκατάσταση λογισμικού για το σωστό σχεδιασμό των δρομολογίων σχετικά με την επιβατική κίνηση και την ανταπόκριση των λεωφορείων στις ώρες αιχμής, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

Παράλληλα, οι επιβάτες, μέσω των ηλεκτρονικών πινακίδων στις έξυπνες στάσεις, πληροφορούνται για τον πραγματικό – ακριβή χρόνο άφιξης του επόμενου λεωφορείου και τις λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν το συγκεκριμένο σημείο ενώ στο εσωτερικό των λεωφορείων έχουν τοποθετηθεί συστήματα ηχητικής αναγγελίας που πληροφορούν τους επιβάτες για την επόμενη στάση καθώς και μετεπιβιβάσεις και ανταποκρίσεις.

Οι έξυπνες στάσεις είναι στα σημεία: Κεντρική Αφετηρία – Αφετηρία Αναύρου – Αφετηρία Πέτρου και Παύλου – Ιάσονος (1η στάση) – Ιάσονος με Σπυρίδη – Καρτάλη (εκδοτήριο) – Δημητριάδος (εκδοτήριο) – Δημητριάδος με Τοπάλη – Λ. Ειρήνης (Γέφυρα) – Νοσοκομείο – Λαρίσης (ΕΒΟΛ) – Κουμουνδούρου με Δημητριάδος.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να τοποθετηθούν ειδικές οθόνες που θα παρέχουν διάφορες ενημερώσεις, θα τοποθετηθούν μηχανήματα φόρτισης ηλεκτρονικών εισιτηρίων και ηλεκτρονικής κάρτας, όπως επίσης αυτή η δυνατότητα θα δοθεί σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης εισιτηρίων των Αστικών Συγκοινωνιών όπου και εκεί οι επιβάτες θα έχουν την δυνατότητα φόρτισης.