Μειώνονται οι τιμές των εισιτηρίων-πυκνώνουν τα δρομολόγια

Μειώνονται οι τιμές των εισιτηρίων-πυκνώνουν τα δρομολόγια

Μειώνονται από την Δευτέρα 1η Ιουνίου οι τιμές των εισιτηρίων στις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου, μετά την μείωση του ΦΠΑ στο 13% σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και έτσι το επιβατικό κοινό θα έχει την δυνατότητα να συνεχίσει να μετακινείται με τα αστικά λεωφορεία παντού και κυρίως με ασφάλεια και πλέον με ακόμα φθηνότερο εισιτήριο.

Πιο συγκεκριμένα από την Δευτέρα οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:
Α’ Ζώνη – Νέες τιμές
-Μπλε εισιτήριο: 1,10 €
-Κόκκινο εισιτήριο (μειωμένο): 0,60 €
-Μωβ εισιτήριο (φοιτητικό για φοιτητές που σπουδάζουν εκτός Βόλου): 0,80 €

Β’ Ζώνη – Νέες τιμές
-Πράσινο εισιτήριο: 1,50 €
-Καφέ εισιτήριο (μειωμένο): 0,80 €
-Κίτρινο εισιτήριο (φοιτητικό για φοιτητές που σπουδάζουν εκτός Βόλου): 1,20 €

Οι τιμές στα προσαυξημένα εισιτήρια (τα εισιτήρια που προμηθεύεται το επιβατικό κοινό από τους οδηγούς) θα παραμείνει ίδια ενώ μεταβολή στην τιμή δεν θα υπάρξει και σε ότι αφορά τις μηνιαίες κάρτες καθώς όταν είχε αυξηθεί ο συντελεστής ΦΠΑ η διοίκηση των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου είχε απορροφήσει την αύξηση και δεν είχε επιβαρύνει με αύξηση το επιβατικό κοινό.

Υπενθυμίζεται πως οι μηνιαίες κάρτες απεριόριστων διαδρομών κοστίζουν 55,00 € για διαδρομές εντός πόλης και 75,00 € για διαδρομές εντός και εκτός πόλης (Λεχώνια, Πλατανίδια, Αλυκές κλπ.). Επίσης για τους φοιτητές που σπουδάζουν στο Βόλο η μηνιαία κάρτα πολλαπλών διαδρομών Α’ και Β’ Ζώνης θα έχει αξία 30 ευρώ. Επίσης οι φοιτητές που σπουδάζουν στο Βόλο πληρώνουν μειωμένο εισιτήριο των 0,60 ευρώ.

Σε ότι αφορά την προσφορά των 10+1 εισιτηρίων στα μπλε και τα πράσινα εισιτήρια αυτή παραμένει και οι επιβάτες θα μπορούν να προμηθεύονται 11 μπλε εισιτήρια στην τιμή των 11,00 € και 11 πράσινα εισιτήρια στην τιμή των 15,00 €.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου κ. Νίκος Ευαγγελινός καθώς η μείωση του ΦΠΑ ήταν ένα πάγιο αίτημα της εταιρείας. «Εμείς θέλαμε και ζητούσαμε την μείωση του ΦΠΑ για να μπορέσουμε με την σειρά μας να προχωρήσουμε στην μείωση της τιμής του εισιτηρίου. Επιτέλους οι συντελεστές μειώθηκαν και έτσι μπορέσαμε και εμείς με την σειρά μας να προχωρήσουμε στην μείωση των τιμών».
Ο ίδιος σημειώνει πως οι Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου έχουν πάντα ως πρώτο μέλημα την εξυπηρέτηση των πολιτών με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και την καλύτερη δυνατή τιμή ενώ αναφέρθηκε και στην προσφορά των 10+1 εισιτηρίων στα μπλε και τα πράσινα εισιτήρια από την οποία μπορεί το επιβατικό κοινό να επωφεληθεί ακόμα περισσότερο.

Να αναφερθεί εδώ σε ότι αφορά τα δρομολόγια, ότι από την Δευτέρα 1η Ιουνίου πυκνώνουν ακόμα περισσότερο σε όλες τις λεωφορειακές γραμμές ενώ επεκτείνονται και ως τις 10.30 το βράδυ ενώ συνεχίζονται να λαμβάνονται ευλαβικά όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. «Το έχω πει και θα το λέω συνεχώς πως είμαστε εδώ για να μπορεί ο κόσμος να κινείται παντού και κυρίως με πλήρη ασφάλεια. Τα λεωφορεία μας απολυμαίνονται καθημερινά, οι χώροι αναμονής (κεντρικές στάσεις) και τα εκδοτήρια εισιτηρίων το ίδιο. Θέλουμε να νιώθει ο κόσμος ασφαλείς μέσα στα λεωφορεία μας για να είμαστε και εμείς ασφαλείς που εργαζόμαστε σε αυτά», σημειώνει ο κ. Ευαγγελινός και προσθέτει πως «σταδιακά επανερχόμαστε στην κανονικότητα και πιστεύω πως και ο κόσμος θα αρχίσει και πάλι να χρησιμοποιεί περισσότερο τα αστικά λεωφορεία. Εμείς ήμασταν εδώ για το επιβατικό κοινό καθ’ όλη την διάρκεια της καραντίνας κρατώντας ασφαλείς τόσο εμάς τους ίδιους, τους εργαζομένους, όσο και τους επιβάτες και το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας».