Με μία κίνηση… εύκολη μετακίνηση με την ηλεκτρονική κάρτα!

Με μία κίνηση… εύκολη μετακίνηση με την ηλεκτρονική κάρτα!

Οι Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου ακολουθώντας την εποχή δεν θα μπορούσαν να μην προχωρήσουν μπροστά σε ότι αφορά την παροχή νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς το επιβατικό κάνοντας την αρχή από τη νέα ηλεκτρονική κάρτα!

Πλέον το επιβατικό κοινό μπορεί να εκδώσει την ηλεκτρονική κάρτα με την οποία θα μπορεί να προμηθεύεται όλα τα νέα ηλεκτρονικά προϊόντα των Αστικών Συγκοινωνιών. Σε πρώτη φάση διατίθεται η μηνιαία κάρτα ισχύος 30 ημερολογιακών ημερών (από την πρώτη επιβίβαση) και σε δεύτερη φάση θα είναι διαθέσιμα και τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά προϊόντα όπως το ηλεκτρονικό εισιτήριο, εισιτήριο μετεπιβίβασης (χρόνου) κλπ.

Την ηλεκτρονική κάρτα οι κάτοχοι μπορούν να την γεμίζουν – φορτίζουν με την λήξη των 30 ημερών. Βέβαια όποιος το επιθυμεί μπορεί να την επαναφορτίσει και νωρίτερα της λήξης. Η ισχύς των 30 ημερών από τη νέα φόρτιση θα ισχύει και πάλι από την ημερομηνία της πρώτης επιβίβασης.

Η πρώτη έκδοση της κάρτας γίνεται αποκλειστικά από τα γραφεία των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου (Κοραή 56, 2ος όροφος) και από το Κεντρικό Σταθμαρχείο ενώ εφόσον κάποιος εκδώσει την κάρτα μετά μπορεί να την επαναφορτίζει είτε στα δύο προαναφερόμενα σημεία είτε στα εκδοτήρια των οδών Καρτάλη και Δημητριάδος.

Το κόστος ανέρχεται για την Α’ Ζώνη (εντός πολεοδομικού συγκροτήματος) στα 55 ευρώ και για την Α’ και Β’ Ζώνη (εντός και εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος) στα 75 ευρώ και η φοιτητική ηλεκτρονική κάρτα για τους φοιτητές που σπουδάζουν εντός Βόλου ανέρχεται για Α’ και Β’ Ζώνη μόλις στα 30 ευρώ – την συγκεκριμένη μπορούν να εκδώσουν και οι μαθητές – και για τους φοιτητές που σπουδάζουν εκτός Βόλου ανέρχεται για την Α’ Ζώνη στα 40 ευρώ και για Α’ και Β’ Ζώνη στα 55 ευρώ.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα λειτουργήσει και σχετική εφαρμογή (app) για υπολογιστές και κινητά από όπου οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν όλα τα δρομολόγια όλων των λεωφορειακών γραμμών σε πραγματικό χρόνο, πως μπορούν να μετακινηθούν σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα, να εκδίδουν ηλεκτρονικό εισιτήριο, να εκδίδουν την ηλεκτρονική κάρτα, να ενημερώνονται για όλα τα νέα των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου κλπ.