Συχνές Ερωτήσεις


1Πως μπορώ να προμηθευτώ εισιτήρια;

Εισιτήρια θα βρείτε στα Εκδοτήρια Εισιτηρίων, στους Αυτόματους Πωλητές και σε πολλά άλλα σημεία πώλησης, όπου υπάρχει η σχετική ένδειξη πώλησης. Υπάρχει η δυνατότητα να προμηθευτείτε επιβαρυμένο εισιτήριο από τον οδηγό του λεωφορείου (στα εισιτήρια που εκδίδονται από τον οδηγό εντός του λεωφορείου υπάρχει μια μικρή επιβάρυνση – προσαύξηση όπως καθορίζει ο Νόμος).

Τα σημεία πώλησης εισιτηρίων μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

2Ποιες είναι οι τιμές των εισιτηρίων;

Τα εισιτήρια των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου χωρίζονται στα εισιτήρια της Α’ Ζώνης (μετακίνηση εντός Πολεοδομικού Συγκροτήματος) και στα εισιτήρια Β’ Ζώνης (μετακίνηση εκτός Πολεοδομικού Συγκροτήματος) και οι τιμές διαφέρουν ανάλογα ζώνης και κατηγορίας (μαθητικό, φοιτητικό κ.α.)

Επίσης υπάρχει η ειδική προσφορά των 10+1 εισιτηρίων στα κανονικά εισιτήρια Α’ Ζώνης (μπλε) και τα κανονικά εισιτήρια Β’ Ζώνης (πράσινα) τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τα Εκδοτήρια Εισιτηρίων.

Αναλυτικά για τις τιμές των εισιτηρίων μπορείτε να ενημερωθείτε ΕΔΩ
3Ποιες κατηγορίες δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο;

Μειωμένο εισιτήριο μπορούν να εκδώσουν οι:

-Μαθητές (0,60 Α’ Ζώνη και 0,80 Β’ Ζώνη)

-Φοιτητές

Α. Οι φοιτητές που σπουδάζουν στον Βόλο έχουν δικαίωμα χρήσης μειωμένου εισιτηρίου κατά 50% (0,60 Α’ Ζώνη και 0,80 Β’ Ζώνη)

Β. Οι φοιτητές που σπουδάζουν εκτός Βόλου έχουν δικαίωμα χρήσης μειωμένου εισιτηρίου κατά 25% (0,80 Α’ Ζώνη και 1,30 Β’ Ζώνη)

-Πολύτεκνοι (0,60 Α’ Ζώνη και 0,80 Β’ Ζώνη)

-Τρίτεκνοι (0,80 Α’ Ζώνη και 1,30 Β’ Ζώνη)

-Σπουδαστές ΙΕΚ έχουν την δυνατότητα να εκδώσουν φοιτητική μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών (40 ευρώ Α’ Ζώνη και 55 ευρώ Α’ και Β’ Ζώνη)

-Οι κάτοχοι δελτίων ΑμεΑ δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση (οι θεωρήσεις των δελτίων γίνονται στα ΚΕΠ και την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας κάθε χρόνο μετά από σχετικές ανακοινώσεις).

-Οι οπλίτες έχουν το δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης

4Πως μπορώ να προμηθευτώ εισιτήρια για πώληση από το κατάστημά μου;
Μπορείτε να τηλεφωνήσετε στις ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΒΟΛΟΥ στο τηλέφωνο 24210-36128.
5Τι είναι η Μηνιαία Κάρτα Απεριορίστων Διαδρομών;

Πρόκειται για μία κάρτα που έχει ισχύ ενός μήνα και υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσής της από την εταιρία μας.

Αναλυτικά για τις τιμές των Μηναίων Καρτών Απεριορίστων Διαδρομών μπορείτε να ενημερωθείτε ΕΔΩ.

6Που μπορώ να μετακινηθώ με το λεωφορείο;

Οι ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΒΟΛΟΥ καλύπτουν ολόκληρο το Πολεοδομικό Συγκρότημα καθώς επίσης και τις περιοχές Αγριά, Λεχώνια, Πλατανίδια, Αλυκές, Άγιος Στέφανος, Άλλη Μεριά, Άγιος Ονούφριος, Ανακασιά, Κατηχώρι, Σταγιάτες, Μελισσιάτικα.

Αναλυτικά για όλα τα δρομολόγια μπορείτε να ενημερωθείτε ΕΔΩ. ενώ μπορείτε να δείτε και τα δρομολόγια σε όλες τις στάσεις αναμονής όπου και είναι αναρτημένα.

7Πως μπορώ να μάθω αν έχει βρεθεί κάτι που έχω χάσει;
Μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο Σταθμαρχείο στο τηλ: 24210-24232 ή στη Γραμματεία των ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΒΟΛΟΥ στο τηλ: 24210-28632.
8Που πληρώνεται το πρόστιμο από τον παραβάτη;
Στα γραφεία των ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΒΟΛΟΥ στη Δ/νση Κοραή 56, 2ος όροφος και από 07:30 π.μ. έως 14:30 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή.
9Που μπορώ να υποβάλλω μια καταγγελία;
Στα γραφεία των ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΒΟΛΟΥ στη Δ/νση Κοραή 56, 2ος όροφος και από 07:30 π.μ. έως 14:30 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή, καθώς και στο Σταθμαρχείο επί της Κεντρικής Αφετηρίας και από 07.30 έως 21.30 από Δευτέρα έως Κυριακή. Επίσης μπορείτε να στείλετε email στο info@astikovolou.gr.
10Που να απευθυνθώ αν έχω ατύχημα με λεωφορείο των ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΒΟΛΟΥ;
Στα γραφεία των ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΒΟΛΟΥ στη Δ/νση Κοραή 56, 2ος όροφος ή στο τηλέφωνο: 24210-28632.
11Επιτρέπεται η μεταφορά καροτσιών λαϊκής/αποσκευών με τα λεωφορεία;

Επιτρέπεται η μεταφορά αποσκευών, εφόσον μπορούν να μεταφερθούν με ευθύνη του κατόχου τους. Οι αποσκευές θα πρέπει να τοποθετούνται στους ελεύθερους χώρους των οχημάτων, εκτός των διαδρόμων, των σημείων εισόδου – εξόδου των επιβατών και επικύρωσης εισιτηρίων, ώστε να μην εμποδίζεται η διέλευση των επιβατών. Μικροαποσκευές θα πρέπει να κρατούνται και όχι να φέρονται στους ώμους (π.χ. σακίδια).

• Η μεταφορά «καροτσιών λαϊκής» επιτρέπεται κατά την κρίση του οδηγού λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες πληρότητας του οχήματος και την ασφάλεια των επιβατών. Εάν οι συνθήκες μεταφοράς εντός του οχήματος δεν το επιτρέπουν, ο οδηγός έχει την δυνατότητα να αρνηθεί την επιβίβαση ενός επιβάτη με «καρότσι λαϊκής».

• Η επιβίβαση / αποβίβαση επιβατών με αποσκευές σε λεωφορεία γίνεται μόνο από τη μεσαία θύρα.

• Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται δίπλα στις αποσκευές τους και να φροντίζουν για τη μη πρόκληση τραυματισμού ή όχλησης άλλων επιβατών.

12Επιτρέπεται η μεταφορά ποδηλάτου με τα λεωφορεία των ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΒΟΛΟΥ;
Στα λεωφορεία δεν επιτρέπεται η μεταφορά ποδηλάτων. Κατ΄ εξαίρεση επιτρέπεται η μεταφορά σπαστών – αναδιπλούμενων ποδηλάτων εφόσον αυτά τοποθετούνται εντός ειδικής αποθηκευτικής θήκης – χειραποσκευής (με ιμάντες ασφάλισης και χωρίς να εξέχουν μηχανικά μέρη), εκ της οποίας δεν προκαλούνται κίνδυνοι για την ασφαλή μεταφορά των επιβατών. Οι κάτοχοι των ως άνω σπαστών και σε θήκη ασφαλείας ποδηλάτων πρέπει να βρίσκονται δίπλα σ΄ αυτά και να φροντίζουν για τη μη πρόκληση τραυματισμού ή όχλησης άλλων επιβατών.
13Επιτρέπεται η μεταφορά παιδικών καροτσιών με τα λεωφορεία των ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΒΟΛΟΥ;

Στα λεωφορεία τα παιδικά καρότσια μεταφέρονται κλειστά. Στις περιπτώσεις που αυτό δεν είναι εφικτό ή ο συνοδός τους προτιμά να μεταφέρει το παιδί μέσα σε αυτό υποχρεούται:

α. Να επιβιβαστεί / αποβιβαστεί από τη μεσαία θύρα

β. Να τοποθετήσει το καρότσι με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην ενοχλεί τη διέλευση και κίνηση άλλων επιβατών εντός του οχήματος

γ. Να βρίσκεται πλησίον του καροτσιού, να το κρατά και γενικά να φροντίζει για τη μη πρόκληση τραυματισμού ή όχλησης άλλων επιβατών

δ. Το παιδί να είναι δεμένο και το καρότσι να φέρει φρένο.

14Για ποια υλικά και αντικείμενα απαγορεύεται η μεταφορά από τα λεωφορεία των ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΒΟΛΟΥ;
Δεν επιτρέπεται η μεταφορά ογκωδών αντικειμένων, επικίνδυνων– ρυπαρών ή δύσοσμων υλικών, εύφλεκτων ή εκρηκτικών υλικών και γενικά αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν φθορά στο όχημα ή τραυματισμό στους επιβαίνοντες.
15Τι ισχύει με τις μεταφορές των κατοικίδιων στα λεωφορεία των ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΒΟΛΟΥ;

• Η μεταφορά μόνο μικρών κατοικίδιων ζώων μέσα σε ειδικά καλάθια διαστάσεων μέχρι 70Χ40Χ50 εκατοστά και συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη ή τον κάτοχό τους

• Η μεταφορά μικρών σκύλων, εφόσον φέρουν φίμωτρο και καρτέλα που να αναφέρει τους προβλεπόμενους εμβολιασμούς και

• Οι σκύλοι βοήθειας εφόσον φέρουν λουρί χειρισμού, μπορούν να μεταφέρονται χωρίς κλουβί μεταφοράς και χωρίς φίμωτρο, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους.

Οι ιδιοκτήτες ή οι κάτοχοι των σκύλων που ταξιδεύουν συνοδευόμενοι με το ζώο τους, υποχρεούνται να φέρουν πάντα μαζί τους το βιβλιάριο υγείας ή το διαβατήριο του ζώου.